Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

lidský mozek si vytvořil škatulky, protože není schopen si pamatovat všechny lidi, které kdy potká. Je to nutné evoluční zjednodušení. Kdysi dávno žili lidi ve velmi malých komunitách a všichni či pamatovali všechny lidi v této komunitě. S růstem počtu obyvatelstva a tedy i s vytvářením velikých komunit, tato možnost již není dána, protože mozek prostě tyto informace nepobere a dává si je do kategorií, tedy do škatulek do šuplíčků, jak chcete. A tak to není výmysl lidí ale výmysl mozku, který se tak přizpůsobuje změně podmínek života v malých komunitách a ve velikých komunitách.

Jen v New Yorku žije asi tak 10 mio lidí, ani vy nejste schopen si pamatovat všechny, které potkáte, a to ani aktivně a ani jako jen funkce mozku bez vašeho přičinění. A tak si váš mozek automaticky vytváří škatulky. Je to velmi užitečné.

Pokud ovšem musíte s někým velmi často komunikovat,, na denní bázi, pak ovšem víte o tom člověku více a nespadne vám do škatulky ale bude individuem.

Nevím, co vás na této činnosti mozku tak strašně překvapuje.

Krom toho jsou výzkumníci, kteří se tímto zabývají a dokonce se již ví, kolik lidí si je člověk v průměru schopen pamatovat jako jednotlivce tedy i s jejich dalšími sociálními vazbami a to číslo odpovídá velikosti velmi malé vesničky.....

1 0
možnosti
  • Počet článků 36
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 664x
Blog o veganství, společnosti, víře a demokracii.Pro případné dotazy na veganství můžete použít následující e-mail: vegan.spirituality.cz@gmail.com

Seznam rubrik