Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZM-NR

Z mechu - nová registrace

16. 8. 2012 23:05
Naprosté hlouposti a lži a manipulace

Veganství není filozofie, veganství je ovšem světonázor a v podstě náboženství, i když pracuje s jinými termíny, než jsou lidé zvyklí z křesťanské terminologie. Veganství bývá typicky spojené s hinduismem a jógou. Skutečný důvod nezabíjet je, že ta kráva mohla být převtělená prababička ap.

Tvrzení, že dítě nejlépe víc, co je pro ně dobré je negací veškeré výchovy. Dítě potřebuje vychovat, aby mělo určité hodnoty, jinak ho vychová ulice a parta. Pokud se rodiče zřeknou svého vlivu na dítě, tak vliv na něj bude mít někdo jiný, nevhodní kamarádi, nebo stát a nebo duch doby. Škola není o tom, že dítě vše ví samo od sebe, ale chodí se tam učit. Škola ovšem nemá dávat dítěti hodnotový systém a vychovávat. Vychovávat dítě mají rodiče, škola jen okrajově a doplňkově.

Pokud nejí dospělý maso a ani mléko či vejce, tak riskuje zdravotní problémy, ale dost lidí je schopno tak déle fungovat. U dítětě to je ovšem zcela jiné. Pokud jsou dnešní děti vyšší a statnější než před sto lety, tak zásluhu má

5 0
možnosti
ZM-NR

Z mechu - nová registrace

16. 8. 2012 23:07
Re: Naprosté hlouposti a lži a manipulace

na tom právě strava, ve které je více masa, vajec a mléka.

2 0
možnosti
E

elDoctor

16. 8. 2012 23:03
vegánská výchova je hovadina

dítě má mít právo se rozhodnout, až z toho bude mít rozum. A aby bylo jasno - člověk je šelma, takže je jasné, že žrát jen seno je blbost.

2 0
možnosti
ZM-NR

Z mechu - nová registrace

16. 8. 2012 23:12
Re: vegánská výchova je hovadina

Šelmy kupodivu dokážou žít z rostlinné stravy, konkrétně medvědi. A takové pandy se na ni přeorientovaly. Stejně jako hlodavci dokáží zas konzumovat maso a skvěle jim vyhovuje, např. myši a potkani.

Člověk ovšem živočišnou stravu potřebuje, i Gándí to časem uznal. Jako hinduista byl vegan a později zařadil do jídelníčku mléko, čímž mu ubyly různé zdravotní potíže. Fakt je, že část lidí mléko nesnáší kdežto maso nevadí nikomu.

0 0
možnosti
HB

HBHB

16. 8. 2012 23:03
Krátké, výstižné :-)

Výborně napsané a naprosto souhlasím - už dávno si říkám, že děti mají lepší cit pro dobré potraviny než dospělí. Jenže přijdou maminky, paní učitelky, vychovatelky, atd. a přeprogramování na režim "Musíš jíst, abys hezky vyrostl(a)", "Když nebudeš jíst, umřeš", případně "Maso se na talíři nenechává" - nevím, jak vy, ale my jsme ty podrážkoidní flákoty schovávali i pod ubrusy a do kelímků s čajem, jenom, abychom to nemuseli jíst...

Říkám si, o kolik míň obézních lidí by chodilo po světě, kdyby je maminky nenutily k jídlu, když neměli hlad... pokud vím, tak ještě žádné dítě dobrovolně hlady neumřelo.

2 0
možnosti
ZM-NR

Z mechu - nová registrace

16. 8. 2012 23:10
Re: Krátké, výstižné :-)

To je pochopitelně hloupost. Dítě se může naučit na stravu fastfoodů, normální zdravou stravu pak nemusí moc chtít. Můžou mu chutnat hranolky, bramborové lupínky, koly, čokoláda a X různých potravin typu junk foood. Taky pokud se dítě přežírá, je nutné ho omezovat a je nutné sledovat, aby strava byla vyvážená.

Jiná věc je, když dítě nechce nekvalitní potraviny, ať jde o něco připáleného, nebo flaxu od masa, nepropečené tuhé maso a nebo zkyslý nedopečený chleba.

1 0
možnosti
  • Počet článků 36
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 664x
Blog o veganství, společnosti, víře a demokracii.Pro případné dotazy na veganství můžete použít následující e-mail: vegan.spirituality.cz@gmail.com

Seznam rubrik